Експерти от изследователската група Conflict Armament Research (CAR) са открили доказателства, че

...
Експерти от изследователската група Conflict Armament Research (CAR) са открили доказателства, че
Коментари Харесай

Русия произвежда собствена версия на иранските шахеди

Експерти от изследователската група Conflict Armament Research (CAR) са разкрили доказателства, че Русия е почнала да използва собствена версия на иранските дронове-камикадзе " Шахед ".

В отчет CAR, обобщен от съветската редакция на BBC, се разказват в детайли резултатите от разбора на два дрона, която съветската войска е употребила против територии в Южна Украйна. Двата дрона са изглеждали както изглеждат иранските " Шахед " -136, само че в тях открити детайли, които по-рано Русия е употребила за своите разследващите дронове.

Както предходните, по този начин и новите съветски версии на безпилотните летателни апарати носят названието  " Геран ", само че се разграничават по състава на компонентните и електронните модули.

CAR прави извода, че изследваните два дрона са били създадени не в Иран, а в Руската федерация. Има забележителна разлика в структурата на корпуса на летателните апарати, както и в електронните модули, в това число и в тези, които се употребяват за навигация на дрона, се показва в отчета.

CAR смята, че Руската федерация е започнала производство на лична версия на иранския дрон " Шахед " -136.

Експертите акцентират, че такива дронове съвсем изцяло са съединени от компоненти, които са създадени отвън рамките на Руската федерация - тъкмо както на процедура стои въпроса и с иранските шахеди. Специалистите от организацията са разпознали към 100 съставния елемент допълнително от 30 модула. Те са под комерсиалните марки на 22 разнообразни компании от седем страни, включително и от Русия.

Повечето от съставените елементи са създадени от компании, чийто централи се намират в Китай, Швейцария и Съединени американски щати, се показва в отчета. Експертите са разпознали освен това 12 съставния елемент, създадени след началото на пълномащабното навлизане на съветската войска в Украйна.

Русия стартира да употребява масово иранските дронове през есента на предходната година. Първоначално управляващите в Иран отричаха да доставят каквито и да е свои ударни безпилотници на Руската федерация. По-късно публични лица обявиха, че партида такива дронове е била предадена на Москва преди войната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР